Ålesund VGS > Skolen > Internasjonalisering

Internasjonalisering

Internasjonalisering er et av skolens satsingsområder. De siste åra har vi hatt ei særlig satsing på Kinesisk språk og kultur, med samarbeidsskole i Nanjing, og innen Reiseliv på Service og samferdsel, med praksis på Gran Canaria.

Målet med internasjonalisering er å skape internasjonal forståelse og toleranse. Å lære at det er mange måter å oppfatte verden på, er en forutsetning for at vi kan kommunisere med hverandre.

På studieforberedende utdanningsprogram tilbyr vi opplæring i følgende fremmedspråk:

• Tysk
  • Spansk
  • Fransk
  • Kinesisk

Det varierer noe fra år til år hvilke studieturer vi gjennomfører.

Samarbeidsskole i Kina

Som eneste videregående skole på Sunnmøre tilbyr vi kinesisk språk og kultur som 2. fremmedspråk. I 2016 inngikk vi en unik avtale om samarbeid med et college i Nanjing. Dette innebærer at vi hver høst reiser til Kina med Vg2-elevene i kinesisk.

I tillegg til ei uke i Nanjing besøker vi Innovasjon Norge, Generalkonsulatet og et utvalg bedrifter fra Sunnmøre i Shanghai. Det handler om å lære seg kulturforskjeller og få innsikt i hva som skal til for å drive næringsvirksomhet med og i Kina.

Les bloggene fra reisene til Kina i 2016 og 2017.

Shanghai - The Bund

Kinesisk Vg2 i Shanghai oktober 2017. (Foto: Ole Reinlund)

Internasjonal arbeidserfaring på Gran Canaria

Reiseliv og Salg, service og sikkerhet får i løpet av Vg2 tilbud om spanskundervisning og et 3 ukers opphold på Gran Canaria i regi av Erasmus +. Elevene har i løpet av oppholdet to uker arbeidspraksis, én uke språkkurs i spansk, samt utflukter for å bli bedre kjent med Gran Canaria.

Arbeidspraksisen finner sted på hotellskolen Hotel Escuela de Santa Brígida eller hos utvalgte servicebedrifter knyttet til det norske miljøet på øya. Det handler om å lære seg kulturforståelse, språk og få internasjonal arbeidserfaring. Oppholdet er en opplevelse og bidrar til å gjøre elevene mer attraktive for arbeidsmarkedet.

Reiseliv på Gran Canaria

2RLV og 2SSS i Gran Canaria mai 2018.

Ole Reinlund Ole Reinlund
Fagleder