Ålesund VGS > NYHETER > Elever sterkt engasjert i litteratur

Elever sterkt engasjert i litteratur

Tirsdag 28. april i Spjelkavik filial lanserte forfatter Marit Kaldhol sin nye ungdomsroman Zweet. Til stede i filialen var 1ST2 fra ÅVS, Latinskolen og i tillegg en klasse fra Blindheim ungdomsskole.

Marit Kaldhoo

En rekke elever fra 1ST2 hadde alt tjuvlest boka og hadde meninger om både starten, slutten og biene midt i. To av elevene hadde forberedt en rekke spørsmål til forfatteren.

En bibliotekar startet lanseringen med å introdusere Kaldhol og hvilken stas det var å kunne få gjennomføre noe slikt i filialen. Kaldhol, som også er fra Ålesund, ba selv om å få lansere boken i dette lokalet.

Forfatteren introduserte seg som tidligere norsklærer, og har undervist både ved videregående og barneskole.

En introduksjon av boken ble gjennomført. Det er en bok om tre 10. klassinger ved navn Lill Miriam, Susan og Ruben, som opplever en livsfarlig situasjon på hver sin måte.

Forfatteren leste utdrag fra boken

Kaldhol las utdrag fra hver av hovedpersonene, med god innlevelse og stemmebruk til den oppmerksomme forsamlingen. Døvetolker var representert for å kunne la en elev fra ungdomskolen delta ved lanseringen, til tross for hørselshemming.

En spørsmålsrunde gav muligheten til å grave dypt i alt fra skrivemåten til tanker forfatteren har når hun skriver en bok. Svar ble gitt kort og konsist først, med en påfølgende bedre og fyldigere utgreiing.

Til slutt ble det servert honningmuffins og brus, med mulighet for en liten prat med forfatteren. Artikkelen av elevene som ble intervjuet av Sunnmørsposten i forkant av lanseringen, ble stilt ut slik at alle fikk sett den.

Zweet

Tekst og bilde: Martin Giskegjerde, 1ST2