Ålesund VGS > Eksamen > Privatist > Sensur: Karakterer / Klage

Sensur høsteksamen xx. januar 20xx
Sensur våreksamen 19. juni 2019

Offentliggjøring av karakterer

Karakterene blir offentliggjort i PrivatistWeb dagen etter fellessensur. Skolen sender SMS til privatistene når alle karakterene er offentliggjort.

Klagefrist høsteksamen

Normal klagefrist er 23. januar.

Klagefrist våreksamen

Hurtigklagefristen er 25. juni kl. 12.00. (Skolen må ha mottatt klagen 24.06. kl. 12.00)
Normal klagefrist er 05. juli

Kompetansebevis

Privatister finner sin karakter i privatistweb - der er også en utskriftfunksjon. Skolen sender IKKE lenger ut brev med eksamensresultat. Privatister som ønsker kompetansebevis kan bestille ved å trykke HER og fylle ut skjema

Vitnemål

Privatister som ønsker vitnemål må ta kontakt med den skolen de har vært elev på.

Klage

Klagefristen er 10 dager og gjelder fra det tidspunktet eleven/privatisten er blitt kjent med karakteren eller burde være kjent med den.

Dersom klagefristen ikke blir overholdt, mister du retten til å klage.

Klage muntlig eksamen

Ved muntlig eksamen er det ikke anledning til å klage på karakter. Ved muntlig og praktisk eksamen kan det det kun klages over formelle feil som kan ha noe å si for resultatet. Hvis klager får medhold blir eksamen annullert og det blir arrangert ny eksamen.

Les mer om klagerett på Udir.no